Depression

Har jeg depression?

En ud af fem danskere udvikler på et tidspunkt i livet symptomer på en depression. Når du er deprimeret, føler du dig ofte trist uden nogen åbenbar grund. Du mister interessen for andre mennesker, føler dig modløs, trist, ængstelig, får søvnbesvær, mister appetit og mistrives.

Følelsen af midlertidigt at være "deprimeret" eller ængstelig påvirker os alle fra tid til anden og behøver ikke at være et symptom på egentlig depression. Når tilstanden bliver dybere, vedvarende og forekommer dagligt i mindst to uger, så kan det være et tilfælde af depression.

Fysiske og psykiske symptomer kan være:

  • Du føler dig trist, nedtrykt og træt
  • Du isolerer dig, føler skyldfølelse og har negative tanker
  • Du sover dårligt, mangler appetit
  • Du har svært ved at koncentrere dig og har indre uro
  • Du føler dig ikke god nok og utilstrækkelig
  • Du føler dig ulykkelig, og fremtiden virker usikker
  • Du kan have følelsen af håbløshed og selvmordstanker
Depression
Depression

Hvad er årsagen til depression?

Personlige oplevelser eller traumatiske livsbegivenheder kan udløse lidelsen. Det kan for eksempel være større ændringer i livet eller problemer i familien, skilsmisse, arbejdsløshed, sygdom eller dødsfald. Længerevarende stress kan også bidrage til udviklingen af ​​en depression. Vanskelige oplevelser i en tidlig alder kan også gøre dig mere sårbar overfor at udvikle lidelsen senere i livet.

Behandling på Frederiksberg:

Når du er ramt af depression, så skal du ikke ”bare tage dig sammen” eller behandles med ”positiv psykologi”. Årsagerne er både komplekse, og behandlingsformen afhænger af depressionens sværhedsgrad. Der skal for det første arbejdes med årsagerne til, at det hele startede – hvorfra stammer de mange tanker og de svære følelser? For det andet handler det om at skabe mening og håb for fremtiden.

Det kan tage tid at behandle en depression – samtaleterapi og et 8 ugers mindfulness-program hjælper og har vist god effekt.

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål. Jeg kan kontaktes på 22 14 16 75 eller på mail på kontakt@tidtilforandringer.dk

BOOK TID - KLIK HER