Terapi mænd Frederiksberg

Terapi og coaching for mænd på Frederiksberg

Terapi for mænd - overvejer du at starte i et terapi- eller coachingforløb? Der kan være mange årsager til at opsøge professionel hjælp. Hverdagen kan til tider være uoverskuelig og kaotisk. Den moderne mand skal være sportslig aktiv, kulturelt interesseret, handyman, empatisk og lyttende, forstå kvinder, gå op i sit udseende, passe hjem og børn, skabe succes i sin karriere, være maskulin og beskyttende - listen er lang.

Der stilles mange krav til dig, og måske føler du også, at der er mange usagte forventninger fra din partner, familien, vennerne og på din arbejdsplads, som du skal leve op til.

Terapi for mænd kunne være noget for dig

Hvis du har brug for hjælp, står i en midtlivskrise, har uro i kroppen, oplever dårligt humør, søvnbesvær, tristhed, depression, stresssymptomer, eller føler dig ensom/forladt, kan en samtale kombineret med terapi eller coaching hjælpe dig videre.

Du vil opleve, at samtalerne og effektive øvelser hjælper dig til at skabe den forandring, du gerne vil have.

Det kan være, at du synes, at det er grænseoverskridende for dig som mand at opsøge en at tale med, men alle kan have brug for at vende deres tanker med en person, som forholder sig neutralt til deres situation. Jeg hjælper dig med at komme i bedre kontakt med dig selv og skabe overblik, klarhed og retning, så du kan komme godt videre med dit liv.

Gennem samtalerne lærer du at:

> Fokusere på det, der er vigtigt for dig
> Mærke efter og lytte til, hvad du gerne vil, og hvad der sker i dig
> Stå stærkere i dig selv og blive mere autentisk
> Øge opmærksomhed, nærvær og reducere stress
> Sætte sunde grænser, også i parforholdet
> Sige til og fra - med respekt for andres og din egen verden

De svære valg og tvivl - få hjælp til at træffe de rette beslutninger

Når man har vanskeligt ved at mærke sig selv, sine personlige værdier, og sine grænser, kan det være umådeligt svært at stå overfor svære valg her i tilværelsen. Ofte vil beslutninger, som kan have afgørende betydning for, hvordan livet former sig, have rod i andre menneskers meninger, forventninger og overbevisninger.

Når andre mennesker giver råd, er det naturligvis fordi, de gerne vil hjælpe. De forsøger at se situationen udefra og kan ”hurtigt” danne sig et overblik over, hvilken vej der er den rette vej for dig. Hvis man foretager sine valg på baggrund af udefrakommende faktorer og ikke lytter til sig selv, risikerer man dog hurtigt at blive både skuffet og frustreret. Samtidig kan den evigt nagende tvivl give anledning til stress, frustration, rastløshed og vrede.

Med terapi eller coaching kan du lære at mærke efter i dig selv, når du står overfor et af livets svære og betydningsfulde valg. I terapi eller coaching får du en spejling af, hvad en neutral observerende terapeut ser, hører og oplever. Og vælger du en mandlig psykoterapeut, kan du være sikker på, at du bliver mødt med forståelse og empati.

Mænd og parforhold - skab de bedste rammer for dit parforhold

Hvis du foretager et aktivt valg om at blive bedre til at mærke dine egne grænser og træffe de bedste beslutninger, har du samtidig taget et afgørende skridt, når det handler om at forbedre eller redde dit parforhold.

Som mand vil du sikkert have svært ved at sætte ord på de følelser, som bobler op, når din kæreste eller ægtefælle konfronterer dig. Gennem terapi vil du lære at sætte de nødvendige grænser og give udtryk for de følelser, ønsker og behov, du har. Du vil dermed kunne afhjælpe mange af de misforståelser, som hurtigt kan eskalere til deciderede konflikter i forholdet.

Når mænd bliver tavse og trækker sig

Mange forhold går i stykker på grund af dårlig kommunikation. Med hjælp fra en terapeut kan du få de rette redskaber til at forbedre og rette op på dette problem gennem klar og assertiv kommunikation. Og samtidig kan du få hjælp til at mærke efter, hvornår det er på sin plads at sige fra.

Terapi for mænd
Terapi for mænd

Mænd, sprog og de svære følelser

Følelser er i høj grad stadig tabu blandt mænd. Det kan være svært at tale om følelser med andre mænd uden at føle sig svag, akavet eller forkert.

Ofte får mænd bare at vide, at de skal ”tage sig sammen” ”komme videre” eller ”mande sig op”, når de prøver at sætte ord på det, der sker inde i dem. Der kan også være usagte forventninger til hvordan man skal agere for at være en 'rigtig mand”. I visse kulturer kaldes dette fænomen for machismo. Herhjemme er det muligvis ikke så udbredt mere – men mange mænd har stadig svært ved at mærke sig selv, fordi de ikke er i kontakt med deres følelser. Og så kan disse følelser risikere at udmønte sig i aggression, depression, lavt selvværd eller uhensigtsmæssig adfærd.

Derfor er det vigtigt, at du får sat ord på de svære følelser og samtidig finder et sprog, som passer til dig og udtryksmæssigt passer til dig og din person. Gennem coaching for mænd og samtaler med en terapeut vil du kunne opnå kontakt til de følelser, som forårsager din mistrivsel, og komme til at stå stærkere i dig selv. Du kan få hjælp til at forbedre dine nære relationer og generelle sociale færdigheder. Og du vil ikke mindst få det meget bedre med dig selv.

Svære følelser kan være:

> Skyld og dårlig samvittighed
> Bekymring, uro og ængstelse
> Irritabel, rastløs og frustreret
> Ensomhed, afmagt og tilbagetrækning
> Skam og forkerthed
> Tristhed, angst og håbløshed

Andre mænd har søgt hjælp til:

> Det er svært at tale med andre om hvordan jeg har det
> Der er ikke noget som gør mig glad mere
> Er udfordret i parforholdet og med børnene
> Jeg føler mig låst fast og må klare mine problemer selv
> Er jeg havnet i en livskrise? 40 års krise, midtvejskrise?
> Jeg har mistet min kraft som mand
> Jeg har svært ved at træffe de rigtige beslutninger selv
> Jeg orker ikke at være sammen med familien og vil helst være alene

 

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller vil høre mere om, hvad jeg kan tilbyde dig og hvad coaching og terapi for mænd er. Kontakt mig på telefon 22 14 16 75 eller på mail på kontakt@tidtilforandringer.dk

BOOK TID - KLIK HER

 

 

Kontakt - Tid Til Forandringer Frederiksberg:

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Emne (skal udfyldes)

    Din besked