Tilgivelse i parforholdet

Tilgivelse – hvordan kommer vi videre?

Bitterhed, nag og vrede kan såvel som skyld og skam bogstaveligt talt gøre os syge. Du bør derfor tilgive andre for din egen skyld. Når du tillader dig selv at påbegynde en tilgivelsesproces, befrier du nemlig dig selv for byrden ved at gå og tænke over, hvad der er sket, og slippe følelser som bitterhed, nag og vrede – følelser, som er gift for vores mentale trivsel og almene sundhed.

I parforholdet, og i livet generelt, kan vi ikke undgå at såre hinanden med mindre ting. Det kan være sårende ord, en bemærkning, et blik eller noget, man måske har gjort. Når du bliver såret af din partner, er der flere måder at reagere på. I første omgang bliver du måske overrasket, tavs eller selvkritisk. Eller måske trækker du dig eller bliver vred og vælger selv at være sårende tilbage. En følelse af bitterhed, nag og endda hævnfølelse kan efterfølgende opstå i dig. Og tanker som ”det kan du ikke være bekendt”, ”det slipper du ikke godt fra” eller ”det skal du få betalt” kan dominere dine tanker.

Hvorfor skal jeg tilgive?

Din partner, som har såret dig, står nu, måske ubevidst, i ”gæld” til dig. Der er en ubalance i jeres parforhold, hvor hændelsen fastholder dig som den sårede part i negative og opslidende følelser for dig selv og dit parforhold, samtidig med at din partner fastholdes i ”skyldnerrollen”. Det fastholder jer begge i parforholdets negative og nedadgående spiral, og der kan opstå en smertefuld tavshed mellem jer, og lige meget hvad der bliver sagt, er både kommunikationen og stemningen mellem jer ubehagelig og dårlig.

Et billede af et par som holder i hånd. Man kan kun se lidt af deres kroppe og så deres hænder

Terapi lokale Frederiksberg

Vejen til tilgivelse

Når du vælger at tilgive din partner, som har såret dig, begynder du en vigtig proces. At tilgive din partner, som har været årsagen til, at du føler sig såret, er ikke det samme som at acceptere det, der skete. Det betyder derimod, at du slipper dig selv fri og frigør dig fra de opslidende negative følelser. Følelser, som du ellers ville fastholde i dit hjerte og sind. Og det giver både dig selv og din partner mulighed for at komme videre.

Få hjælp til at komme godt videre gennem parterapi

Det, som er sket, kan der ikke ændres på. Men når din partner tager ansvar for den sårende hændelse, oprigtigt lytter til dig og måske endda giver dig en undskyldning, så kan I sammen starte en proces, som kan skabe ligevægt, balance og tillid i parforholdet igen.

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål. Jeg kan kontaktes på 22 14 16 75 eller på mail på kontakt@tidtilforandringer.dk

 

OM PARTERAPI – KLIK HER

BOOK TID – KLIK HER