Mobning

Kroppen husker for at passe på dig

Hvad er mobning?

Mobning gennem opvækst eller i voksenlivet har alvorlige konsekvenser for et menneskes trivsel og almene sundhed. Mobning handler om magt, psykisk vold og dårlige gruppedynamikker. Det starter ofte ”blot” med mindre drillerier, som tager til og udvikler sig i en mere alvorlig retning. For mange, som kommer i terapi, har mobningen stået på i flere år, og hver dag bliver en kamp for overlevelse i skolen, på jobbet, blandt venner, ja sågar i familien.

Som offer for mobning skal du overleve. Det gør du måske bedst ved at trække dig, blive tavs, ”gøre dig usynlig” eller isolere dig.

De mere alvorlige konsekvenser af mobning er ofte:

Ung pige står på marken og ser på solopgang. Kroppen husker mobning
Udsat for mobning, og kroppen husker.

Hvordan får jeg hjælp til at få det bedre?

Det kan være svært at betro sig til andre, når du er udsat for mobning. Det er ofte svært at sætte ord på det, som foregår. Dels kan mobningen foregå skjult, og dels kan det føles pinligt at skulle inddrage andre i dine inderste tanker og følelser. Det er jo ”bare” hentydninger, sladder, mimik, bagtalelse og ignorering af din person eller fratagelse af dine opgaver eller ansvar på jobbet. Mobning stresser, det gør dig sårbar og kan være forbundet med megen skyld- og skamfølelse.

De mange ubehagelige oplevelser sætter sig i kroppen og begrænser dig i at leve det liv, som du gerne vil. Du begynder måske ubevidst at fravælge sociale situationer, fordi de virker ubehagelige, angstprovokerende eller direkte skræmmende. Du holder måske andre på afstand, bliver meget selvkritisk, får svært ved at sætte sunde grænser til andre, havner igen og igen i et usundt parforhold eller føjer dig – ”andre er jo vigtigere” eller ”det er mig, der er noget galt med”.

Behandling af mobning på Frederiksberg:

Selvom mobningen har sat sig dybe spor i dig er det muligt at bearbejde oplevelserne. Ofte er de ubehagelige hændelser fortrængt og skubbet væk af dit bevidste sind. Min tilgang er derfor en nænsom behandling, som går gennem både dit bevidste og ubevidste sind samt gennem tidslinjeterapi, som inddrager både fortid, nutid og fremtiden.

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål. Jeg kan kontaktes på 22 14 16 75 eller på mail på kontakt@tidtilforandringer.dk

BOOK TID - KLIK HER