Utroskab – hvordan kommer vi videre?

Utroskab i parforholdet?

At tackle hverdagen efter utroskab, og at tackle de svære følelser utroskab giver, er svært for de fleste. Blandt de elementer, som kan være mest nedbrydende for tilliden, trygheden og for parforholdet generelt, finder vi utroskab. Utroskab repræsenterer alt, hvad der kendetegner et dårligt forhold, nemlig løgn, svigt og tillidsbrud. Dette behøver dog ikke at betyde, at utroskab skal være enden på et forhold. Der er mange faktorer, som spiller ind, når det handler om at vurdere graden af utroskab versus forholdets værdi. Mange par, som har oplevet utroskab, vil kunne klare skærene med den rette hjælp. Der kan være meget på spil i et ægteskab eller kæresteforhold, som er ærgerligt at skulle sætte over styr på grund af et ”enkelt” sidespring. Derfor er det en god idé at trække vejret dybt og overveje, om ikke parterapi ville være en mulig løsning, inden man bryder forholdet endeligt.

Hvorfor er man utro?

Der kan være mange grunde til, at en af parterne i et parforhold vælger at være den anden utro. Øjeblikkelig utroskab kan udspringe ud af ren og skær begær – man har lyst til sex lige her og nu. Man kan føle sig retfærdiggjort i sin utroskab, fordi den seksuelle spænding i parforholdet er gået tabt. Og så findes der selvfølgelig mennesker, som bare ikke kan håndtere faste forhold med alle de forpligtelser, som følger med. Flere fortæller, at det er løgnene og benægtelsen, der gør mere ondt end selve utroskaben.

Utroskab
Fodspor i sandet efter utroskab

Grænser for utroskab - parterapi kan hjælpe jer godt videre?

Fælles for alle typer og grader af utroskab er, at de overskrider partnerens grænser. Der er tale om en meget følsom afgrænsning her – og det er vigtigt, at begge parter i forholdet er opmærksomme på hinandens grænser. Selv om I er enige om en polyamourøs livsstil, som tillader begge parter at udleve seksuelle fantasier med andre mennesker, vil du stadig kunne blive såret, hvis din partner udvikler et følelsesmæssigt forhold til en anden person. Og selv om du ”bare” har knaldet en kollega til sommerfesten, uden at det betyder noget følelsesmæssigt, kan det sagtens virke enormt grænseoverskridende på din partner.

Genvind tilliden til hinanden efter utroskab

Under alle omstændigheder er der mange par, som har svært ved at komme videre i forholdet efter utroskab, fordi noget vigtigt er gået tabt, nemlig tilliden. Det kan være endog særdeles vanskeligt at genskabe den tillid, som er et så vigtigt fundament for et velfungerende parforhold, når den ene part har været utro. Men hvis I begge er indstillet på at få forholdet tilbage på rette spor, kan parterapi være vejen at gå.

Hvorfor gå i parterapi?

Det kan hjælpe utrolig meget for den enkelte at få sat ord på sine følelser omkring utroskaben. Dette gælder såvel for den utro som den sårede part. Derfor kan parterapi være et vigtigt skridt på vejen mod afklaring. Uanset om I vælger at blive sammen, eller om I har besluttet jer for at forholdet skal ophøre, er det vigtigt, at I mødes i øjenhøjde. Her kan parterapi være utrolig hjælpsomt. Det kan være svært at komme hinanden i møde på en konstruktiv måde, og det er min erfaring, at parterapi  kan være hjælpsomt i sådanne situationer.

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål. Jeg kan kontaktes på 22 14 16 75 eller på mail på kontakt@tidtilforandringer.dk

 

OM PARTERAPI - KLIK HER

BOOK TID - KLIK HER