Stress

Stressbehandling

Hvad gør stress ved kroppen?

Reaktioner og symptomer på stress udtrykkes ofte som spænding, irritation, koncentrationsbesvær og søvnproblemer. Hvilke situationer, der udløser stress, er individuelt. Mange mennesker oplever problemer med for høj arbejdsbyrde og er ikke i stand til virkelig at slappe af i deres fritid. Mange oplever også konfliktfyldte krav og forventninger mellem familie, partner, børn, arbejde og fritid. Vi lever i en tid med mange muligheder og stræber efter et godt og perfekt liv. Døgnet har for få timer, tempoet er højt, og vi skal nå mere på mindre tid. De fleste af os har lidt af stress i korte perioder uden at blive syge, for det er nemlig kroppen forberedt på og klar til at håndtere. Hvis vi derimod lever under for højt stressniveau i en længere periode uden mulighed for hvile og restitution, øges risikoen for at lide af mere vedvarende symptomer.

Fysiske og psykiske symptomer kan være:

  • Vedvarende træthed, udmattelse, søvnproblemer
  • Indre uro
  • Hovedpine
  • Koncentrations- og hukommelsesbesvær
  • Hjertebanken
  • Angst og depression
  • Følelse af utilstrækkelig

Symptomerne er din krops måde at få din opmærksomhed på. Den er overbelastet, presset og forsøger at kommunikere med dig.

Mand går i skoven og finder ro under stress
Stress og om at holde balancen på en træstamme

Hænger stress, angst og depression sammen?

Symptomer for stress, angst, og depression, minder meget om hinanden. Det er dog vigtigt at påpege, at stress ikke kan behandles som angst eller depression. Årsagerne er nemlig meget forskellige, og lidelserne skal derfor også behandles på forskellig vis.

Behandling af stress på Frederiksberg:

Behandling af stress sigter mod at styrke evnen til at komme sig og give viden om egne ressourcer og reaktionsmønstre. Det er også vigtigt, at du lærer at håndtere stress og får set på de forventninger/krav, som du stiller til dig selv, og som andre stiller til dig. Elementer i behandlingen kan være metoder til at få bedre kontakt til kroppen, afslapning og håndtering af de mange tanker, som ofte følger med i kølvandet på en belastningstilstand. I behandlingen af ​​stress arbejder vi også på at øge din evne til at passe bedre på dig selv og til at tage bedre vare på dine egne behov i livet.

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål. Jeg kan kontaktes på 22 14 16 75 eller på mail på kontakt@tidtilforandringer.dk

BOOK TID - KLIK HER