parterapeut frederiksberg og et par som har det godt sammen på en mark

Kvalitetstid og tid sammen

Et sundt og stærkt parforhold kan holde til meget, hvis bare man husker at have fokus på hinanden. En betydningsfuld faktor for at skabe det sunde parforhold er at prioritere hinanden, pleje venskabet og styrke kærlighedsbåndet - med kvalitetstid.

Vi er gledet fra hinanden i parforholdet

Mange mennesker, der går i parterapi, påpeger ofte som et af de første punkter, at de er gledet fra hinanden. En almindelig årsag til dette er, at de har "glemt", at et forhold kræver tid og engagement fra begge sider.

Når hverdagen kommer, er der mange ting, som de fleste mennesker prøver at finde tid til, fx at være ambitiøse på arbejde, køre børnene til forskellige aktiviteter, træne, møde venner og tage sig af bilen og huset.

Det sker ofte, at parforholdet nedprioriteres og tages for givet. Når vi træffer en bevidst beslutning om at afsætte "tid til vores partner", tid sammen, vækkes følelsen af ​​kontakt, forståelse og en længsel efter nærhed og intimitet igen.

Træne i at gå glip af noget

Mange lever i dag i et højt tempo, der gør os fraværende hos vores partner, børn og venner. Det er i forhold til andre mennesker, at vi udvikler os, og hvis vi mister kontakten med os selv, bliver det også svært at have en tæt følelsesmæssig kontakt med vores partner. Samfundskulturen med mange fristende muligheder og idealer om det ”perfekte liv” eller ”det aktive liv” bidrager desværre ikke positivt her. Vi kan minde os selv om og træne os selv i at gå glip af noget til fordel for det nære med vores partner og familie.

Værktøjer til et bedre parforhold

For mange par bliver det en positiv oplevelse at træde ind i terapirummet, da de her får uforstyrret tid til hinanden. Telefonen er sat på lydløs, og tiden er dedikeret til hinanden, hvilket giver grobund for en kærlig og livgivende samtale med hinanden. En samtale, hvor et par virkelig kan mærke hinandens tilstedeværelse og mærke, at de begge både er fysisk og mentalt tilstede. Ofte fortæller par uafhængigt af hinanden, at de ”sådan har savnet at tale sammen, som vi gør lige nu”. Og det er i disse situationer tydeligt som parterapeut, at den øgede og kærlige kontakt også kommer positivt til udtryk i kropssproget og tonefaldet hos parterne.

Der er som regel mange ressourcer at finde i par, som kommer i parterapi. Ofte er de blot ikke så tydelige, når den dårlige kommunikation eller tilbagevendende uoverensstemmelser har taget over. For nogle bliver den måde at være til stede med hinanden på, der opleves i parterapien, en ramme eller ”et redskab”, som kan tages med hjem og anvendes i hverdagen. En ressource, som egentlig har været tilstede hele tiden, men som ”bare” har fået nyt liv gennem parterapien.

Husker du tid sammen med din partner?

Nogle gode råd til et bedre parforhold uden parterapi. Hiv nogle timer ud af kalenderen, gerne hver 14. dag eller oftere. Giv hinanden den nødvendige tid til samvær, helt uden børn og hverdagens mange praktiske gøremål. Lav et hyggearkiv sammen - og brug det. Det kan I gøre ved at lave en brainstorm og skrive en liste over hyggelige ting ned. Noter ideerne på små kort, træk lod, vær kreative, og giv plads til hinandens gode ideér. Hav det samtidig sjovt mens I kommer på ideér.

Søger du en erfaren parterapeut på Frederiksberg i hjertet af København?

Parterapi giver dig og din partner mulighed for at udvikle jer sammen og fastholde kærligheden mellem jer.

Læs mere om, hvad parterapi kan gøre for jer her. Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål. Jeg kan kontaktes på 22 14 16 75 eller på mail på kontakt@tidtilforandringer.dk.

 

Med ønsket om en rigtig god dag til dig,

 

Brian Carmohn Späth

Psykoterapeut MPF - Frederiksberg

 

OM PARTERAPI- KLIK HER

BOOK TID - KLIK HER

 

 

Læs anmeldelse fra Henrik og Charlotte - om parterapi Frederiksberg

"Vi er blevet væsentligt bedre til at kommunikere og tale om de ”svære” emner. Bare ordene børneopdragelse og ”hvem gør hvad” skabte gnister. Vores samtaler har givet os en fælles måde at tale om tingene på, som vi ikke havde før. Vi har fået sat fokus på nogle problemområder, som vi skal være meget mere opmærksomme på, og som det samtidig virker nemmere at tage fat på nu. Tak for denne gang". Kh, Henrik og Charlotte